Van de voorzitter

Met gepaste trots kunnen wij als ARMC terugkijken op een geweldig jubileumjaar. Zo hebben we ons onder de bezielende leiding van Alex ook als indoorvliegclub weer verder op de landelijke kaart gezet. Zowel voor de professional als de recreant. Voor ieder wat wils. Ook vorig jaar vielen we weer in de prijzen. Onze evenementencommissie was weer druk met de organisatie van diverse evenementen waarvan we het 50-jarig jubileum als hoogtepunt kunnen beschouwen. Ook aan het zomerkamp in Doorn is door o.a. Sander en Robin weer met veel plezier meegedaan. Afgelopen zomer hebben we kunnen genieten van het buitenvliegen op Uddelse veld, dat er na een opknapbeurt in 2017 weer, met dank aan o.a. Erik Muller, geweldig bij lag. Verder hebben we afgelopen jaar ons ledenaantal en het aantal lesvliegers gestaag zien groeien. Een mooi vooruitzicht! Natuurlijk hebben we ook vorig jaar weer met z’n allen – voor het eerst in 2018 – voor de tweede keer mogen genieten van het watervliegen op Bussloo. Ook dit evenement laat elk jaar weer meer deelnemers zien. Fijn dat we hier de samenwerking met KnVVL en RC-Wings zochten. Natuurlijk heel jammer dat RC-Wings vorig is opgehouden te bestaan, natuurlijk in het bijzonder voor Robbin.

Als voorzitter wil ik graag hier ook graag van de gelegenheid gebruik maken een dankwoord te richten aan Karol die zich met verve heeft ingezet voor ons AMRCGeschiedenisboek. Een pracht bundel van wetenswaardigheden, memo’s en foto’s sinds de oprichting van onze club. Een bron van inspiratie voor onze toekomstige jonge leden. Op de eerstvolgende ledenvergadering neemt het bestuur dit graag in ontvangst.

Een blik op het komend jaar vertelt ons dat er weer een indoorwedstrijd in maart staat gepland en dat het watervliegen rond mei z’n beslag krijgt. Verder staat natuurlijk ook dit jaar het onderhoud van het clubgebouw op de agenda. Net zoals voorgaande jaren zullen we enkele data plannen waarop we met z’n allen aan de slag gaan. Natuurlijk onder professionele begeleiding van Arie. We maken er ook dit jaar weer een gezellig moment van waarin we het aangename met het nuttige combineren. Immers we besparen ieder jaar € 2.000,- voor een toekomstig eigen veld. En ja ik geloof nog steeds dat ons dit een keer gaat lukken. Ofwel binnen de gemeente Apeldoorn ofwel daarbuiten.
Natuurlijk kijk ik uit naar een sportief en gezellig zomerseizoen buiten. Onze secretaris gaat dit jaar haar brevet halen heb ik me laten vertellen. Ook samen met Spelderholt onderzoeken we of we in 2019 opnieuw een evenement met de bewoners kunnen organiseren. Ook onze maatschappelijke betrokkenheid ligt aan de basis van de continuïteit van onze club. Ik laat me verrassen. Op mijn bijdrage kun je rekenen.

Mijn rol als voorzitter loopt dit jaar ten einde. Zoals jullie al medegedeeld in de laatste ALV leg ik mijn functie als voorzitter neer in 2019. Kerkenwerk en mijn bestuursactiviteiten bij Toastmasters Apeldoorn vraagt meer en meer tijd. Bovendien start ik in een nieuwe job per 1 april als verkoop en netwerkregisseur bij Perspekt. Ik moet keuzes maken en vraag jullie uit te zoeken naar nieuwe kandidaten voor de rol van voorzitter. Ik heb me laten vertellen dat er een kandidaat. Kandideer je vooral zou ik zeggen.