Het weer was wat grauw, maar knapte in de loop van de middag op. Uw reporter te velde nam 8 man en één vrouw waar die opgewekt aan elkaar vroegen waar dat ‘surprise’ nou wel in zat.

Henri belde er zelfs te voren over op. Over voorbereiding gesproken! Al snel werd duidelijk dat het op 3 meter hoogte gespannen lint niet bedoeld was als versiering, maar om er onder door te vliegen. Al snel draaiden de eerste schocky’s en andere vliegende objecten rondjes om de lijn. Robin was met 365 rondjes de absolute winnaar, direct gevolgd door Gijs met 287 rondjes zonder het lint te raken. Ondanks pogingen daartoe bleven de anderen achter, alhoewel Sjef met 251 rondjes Gijs dicht op de hielen zat.

Daarna was de volgende uitdaging aan de beurt, een plaat met schuim pilonen erop die omver gevlogen moesten worden.

Opnieuw was het Gijs die met 52 mislukte pogingen aan kop ging, direct gevolgd door Sjef die zijn toestel pardoes midden in de pilonen parkeerde.

Parallel aan het spelelement dat de evenementen commissie had ingebracht, werd er heerlijk gevlogen bij een zacht windje en af en toe wat blauwe lucht en een vaag zonnetje.

Tijdens de wedstrijden werden de punten nauwgezet bijgehouden en liep er een mystery jury-lid rond die voor de algehele prestaties, inzet en behendigheid eveneens punten gaf. Na strikt besloten

Een betere jury is er beslist niet!!

juryberaad was het tijd voor  welhaast het belangrijkste van de middag: de uitreiking van de prijzen, beschikbaar gesteld door het bestuur en gul aangevuld door iemand met grote zware laarzen. In het begin leek het nog eerlijk te gaan met het raden van getallen onder de 20, maar al snel ontaarde het geheel in willekeurige aanwijzingen van de commissie

dat dan weer die en dan weer die twee of drie dingen van de cadeautafel moest pakken op straffe van royement als ze weigerden of  als dat te aarzelend ging. Iedereen ging dan ook weer op huis aan met de zakken uitpuilend met zulke nutteloze zaken als daar zijn secondenlijm, snoertjes, scharniertjes, messen, schroevendraaiers, versneller etc. etc.

Uit het gemompel viel op te maken dat men het allemaal maar niks vond; oneerlijke verdeling, veel te veel handige spulletjes, mooi weer, leuke spelletjes, lekkere koeken, voldoende koffie. Niks te klagen.
’T is ook nooit goed.