Een mooi aantal deelnemers bevolkte de schitterende indoorzaal in Twello op de eerste indoor vliegdag van dit seizoen.Het komt er weer aan; indoorvliegen. Bij het horen daarvan begin je in gedachten al aan de voor bereiding. Heb ik nog wel een indoorvliegtuig of iets anders wat vliegt en te gebruiken is. Is die nog wel vliegklaar.? Zijn er nog inzetbare lipo’s voor. Oei wat een stof zit erop. Schoonblazen. Lipo’s zoeken . Opladen. Oh ja ik heb een andere zender. De ontvanger moet veranderd worden. Dan komt die bewuste indoordag. Voeding mee, lipo’s, plakband en natuurlijk stukje depron en de goede lijm. Ai, helemaal verdroogd en het leek erop dat de fles nog helemaal vol was. Maar ja. Nemen we maar UHU mee en extra tape.  Heb je wat te drinken en te snoepen bij je???? De thermosfles zoeken. Die is in de vakantie gesneuveld. Neem maar een pakje drinken mee. Wel drinken hoor, niet vergeten. Volgende week een nieuwe thermosfles kopen.

Maar het kan nog erger! Niets meer te vliegen in voorraad! Wat gaan we bestellen. Er wordt gekozen voor een mooie Edge 540 V3. Snel bouwen dan is hij nog klaar voor het weekend. In de zaal vloog die direct erg mooi. Even een proefrondje op de vloer, maar daarna heerlijk vliegen. Er werd met van alles gevlogen. Er was een groen zelfbouwmonster van een van de piloten. Was prachtig en netjes gebouwd zo te zien. Vloog voor geen meter. Nadat alle “kenners” er hun mening over hadden gegeven en de piloot er het zijne uit had gedestilleerd en na wat kleine veranderingen had hij ineens een prachtig en perfect vliegtuig in handen. Hulde aan de bouwer.

Verder waren er nog zeer verschillende vliegmodellen te vinden  in de zaal. Van super nostalgisch tot zeer geavanceerd. Van drone tot driedekker tot heli. Elke vlieger  heeft zo zijn eigen modelletjes.

Ook altijd leuk om te zien hoe verschillend er gedacht wordt over onze techniek. De ene heel geavanceerd, de ander, als het maar werkt. De huidige tijd biedt voldoende mogelijkheden, zodat de diversiteit enorm is. Het ligt aan het soort vliegtuig welke laadspullen je meebrengt.

Zoals in het echte leven zijn er ook altijd mensen die verkeerd parkeren. Dat blij je houden.

Al met al een geslaagde eerste indoordag van dit seizoen. De volgende keer is al ons vliegend matrieel tip top en hebben we bij ons wat we bij zouden  moeten hebben.

De organisatoren wederom reuze dank voor de perfect entourage en goede zorgen.