Watervliegen 3 september Hulshorst

Een mooiere dag was niet mogelijk: Heerlijke dag om aan het water te zijn. Zonovergoten, een beetje wind maar niet te veel. Gezellige mensen en een heel prettige sfeer.

Kijkend naar de foto’s zou je denken dat het een vaardag was, maar er werd ook wel degelijk lekker gevlogen:  Het is altijd weer en uitdaging om het toestel goed tegen de wind in te sturen en op koers te houden bij het opstijgen, maar ook weer bij het landen. Meestal ging het goed, maar een enkele keer ook niet. Goed dat Henri er dan was om met zijn elektrisch aangedreven boot het onfortuinlijke toestel weer terug naar de vaste wal te brengen.

De meeste piloten kozen er voor om in het water te gaan staan. Dit om beter zicht op het toestel te hebben. Dat zag er behoorlijk stoer uit, maar later hoorde ik wel van een enkeling dat het water ‘gloepens’ koud was.

Het 3D geprinte toestel van Sjef had hij voor de gelegenheid met 3D geprinte drijvers uitgerust. Dat werkte allemaal goed en vloog weer prachtig.

En dan over die bootjes: Leuk dat sommigen een bootje hadden meegebracht. Topper van de dag was Rob Crevecoeur, die een stoomboot te water liet. Geheel zelf gebouwd en een lust voor het oog, zowel als static als als varend model.

Climax was wel dat het Rob lukte om met zijn stoomboot de boot van Henri (met Henri erin) te slepen.

Aan de wal was het ook heerlijk toeven. Gezellige gesprekken, mooie ervaringen gedeeld.

Kortom het was een prachtige dag!