Dit is de software en hardware van de Drone, die ooit op een vliegkamp is gebouwd. Alle aantekeningen van Rob en foto’s van Alex zijn meegenomen bij de uitwerking. Met deze basis kun je aan de bouw van een eigen drone beginnen.

Klik- voor deze eerste drone – hier voor details.

De tweede race drone is een zeer moderne drone met een een prachtige Spektrum seriële antenne.

Voor details van deze racedrone : klik hier

Het vliegend krijgen van deze drone en het werkend krijgen van de software Had toch wel wat voeten in de aarde. Ook de headset met camera op de drone, was een geweldige ervaring om aan te leren. Wat een mogelijkheden. Hulp van Sjef en Robin gekregen met het zoeken – en tussendoor solderen – naar de juiste You tube filmpjes – hoe in de software Betaflight het een en ander in te stellen op deze moderne drone – nadat ze persoonlijk de drone hadden bekeken. Dat was een geweldige stap. Vooral het vinden van de juiste instellingen van de ontvanger was echt lastig. De final stap was de software BLhelisuite om de draairichting van de motoren goed te krijgen. Sander Ten H heeft er enkele uren aan besteed om mij dat allemaal duidelijk te maken. Vooral overzicht te krijgen , wat de diverse functies doen en welke ze aansturen. En de drone werkt. Hij vliegt werkelijk formidabel. Veel makkelijker dan wat dan ook. Mooi stabiel. Je moet er natuurlijk wel mee oefenen, maar na een tijdje merk je dat dat allemaal goed gaat. Racen is een vak apart. Op jonge leeftijd – met snel reactievermogen – gaat dat vast lukken.

Voor mij was het experimenteren en instellen een geweldige ervaring. Heren die geholpen hebben. Mocht ik iemand op weg hebben geholpen met deze bijdrage, dan is dat een goed gevoel. Hartelijke dank.