Het afgelopen weekend vierden wij een beetje mijn verjaardag. Op vrijdagavond kwam de hele familie uit Alkmaar over en kleinzoon en schoonzoon hadden al aangegeven best op zaterdag naar Dortmund te willen gaan. Geen probleem. In Dortmund aangekomen werden we eerst langs een autostraat geleid met de vraag of we waren ingeënt.

Hoefden alleen maar ja of neen te zeggen. Auto geparkeerd en daarna naar de ingang gelopen. Voordat we het gebouw mochten binnengaan, eerst naar een tent.

Daar werd de corona-app bekeken  en de identificatie gecontroleerd. Daarna kregen we een groen bandje om en daarmee mochten we het gebouw in. Het was mooi weer. Gewoon een gelukje bij een ongelukje.

Bij binnenkomst – na een kopje koffie – Gelijk naar de “flieger” hal. Dat was een behoorlijke teleurstelling. Freaky ware was aanwezig met een stand van 2×2 meter en hadden 10 dozen bij zich met vliegtuig en heli. En Torro. Ook net zo klein en die hadden bijna niets bij zich.

Gewoon verder geen handelaren met uitzondering van nog twee handelaren met stekkertjes en schroefje. Maar alles zeeeeeer beperkt. De prijzen waren hoog en zeker geen beursprijzen. Verder waren er wel enkele  verhogingen met wat mooi toestellen

om te showen, maar geen uitleg erbij. Het was er neergezet, maar dat was het dan ook wel. Zeer uitgebreid was een omheind stuk van de hal, waar kinderen met “lidl” zwevers naar elkaar mochten werpen. Was goed vol. Was echt gezellig.

Een beetje buigen en een beetje strijken en de zwever vloog weer anders. Zeer leerzaam. Ook voor kinderen: balsa houten vliegtuigjes uitsnijden en

lekker naar elkaar werpen. De begeleiders vertelden, dat de modelvlieghobby aan het verouderen was en het heel moeilijk was de jeugd aan te trekken. Bij alle clubs wordt daar het komende jaar wat aan gedaan met diverse activiteiten. Ook voor hen een drone vliegfestijn. Een gewone racedrone, maar dan in een bol en veeeeel ledjes.

Maar er was geen jeugd om daar mee te vliegen, omdat dat weer niet – begrijpelijk – zomaar kon.

De overige beurs was goed bezet met treintjes in alle formaten en wat nu in duistland blijkbaar bloeit zijn de graafmachines. En ook diorama’s.

Vele soorten en maten. Een succes lijkt het. Ook auto’s om te driften heb ik gemist. We hebben nog wat rondgekeken en de sluitingstijd was er sneller dan verwacht.

Bij thuiskomst bleek sinterklaas  de schoenen reeds volg gezet te hebben en er was nog een pakje van de ANWB: felicitaties met 50 jaar lidmaatschap. Leuk.

Zondag morgen wat later uit bed en mijn verjaardag gevierd. Was weer een topweekend. Volgende week de overige familie. Groet