In overleg met de beheerder vanuit de gemeente is afgesproken dat de club mee helpt aan het open houden van het gehele terrein rondom ons vliegveld. En dus hadden zich een tiental leden aangemeld voor de boompjes-omtrek-dag.

Nou, dat liep anders. In plaats van wat hakken en snoeien werden de mannen aan zware arbeid gezet. Onder de aanmoedigende kreten van Gijs: ‘een twee drie de bijl erin

kwam al snel het luie zweet eruit. De boompjes bleken ondergrondse vertakkingen tot aan de evenaar te hebben, even wat om- of uittrekken bleek arbo-technisch eigenlijk absoluut onverantwoord. Het was dan ook de beloofde snert, worst en broodjes die

de mannen op de been hield. Mannen ja, witte mannen van middelbare en oudere leeftijd. Niets genderneutraal boompjes trekken, niets evenredige verdeling tussen mannen en vrouwen, wit of gekleurd. Nee, middelbare blanke mannen met schoppen en bijlen, zagen en knipscharen. Sommige boompjes gingen als vanzelf liggen bij het aanzien van zoveel geweld.

Zelden klonken zulke oerkreten over het veld. Voorbij rijdende wielrijders zetten een extra verzetje erop om maar zo snel mogelijk  van het veld verwijderd te raken. Een eenzame mevrouw met hond vroeg nog wat we aan het doen waren en in wiens opdracht dan wel. ‘De gemeentelijk beheerder van het buitenterrein’ was de reactie. Dan is het goed zei ze en vervolgde haar weg. De mevrouw is nooit terug gevonden.

Wat ook niet meer zal worden teruggevonden is de oude ingegraven kliko. Dankzij ook weer grof, maar intelligent geweld van één der leden, is de bak in mootjes gezaagd en afgevoerd. De inhoud in ruim vijf vuilniszakken. Er was veel animo om de vuilniszakken mee naar huis te mogen nemen, dus Gijs had daar een verloting op losgelaten.

De gelukkigen mochten een zak mee naar huis nemen. Ja, je weet nooit wat je er nog in kunt vinden, het is een vliegclub  per slot van rekening. ( Volgens Karol slaat dit nergens op).

De snert was van een ongekende rijkdom van smaak en ingrediënten. De broodjes vers en in overvloed. En dat er zulke dikke knakworst bestond was aan niemand bekend. Tot slot was er alcoholvrij bier, gekoeld en naar keuze lekker warm.

Een aantal harde werkers heeft zich op de hei gedoucht, vliegkleren aangetrokken en nog een leuke vliegmiddag beleefd.

Het was fantastisch weer en al met al een heel gezellige dag. Op verzoek komt de boompjesploeg ook bij u thuis bomen of wat anders rooien.

Over de resultaten kan niet worden gecorrespondeerd en er wordt geen garantie gegeven. (Ook dit slaat volgens Karol weer nergens op)

En terwijl we allemaal erg druk waren, werd intussen

het veld professioneel gemaaid.

Uw correspondent te velde.