Model air crafts: Ben je ergens en je zoekt een vliegclub of vliegveld:

VFR: Doe je iets met flightsimulators:

Visual Flight Rules of Zichtvliegvoorschriften, afgekort VFR, zijn de voorschriften voor het vliegen “op zicht”, in tegenstelling tot het vliegen met behulp van instrumenten, dat wordt geregeld door instrumentvliegvoorschriften.

Godrone : De meest moderne app om no-fly zones of laagvlieggebieden te ontdekken.

In de nieuwe wet is vliegen in laagvlieggebieden wel toegestaan , maar alleen met een waarnemer.

Per 1-1-2021 wordt onder een drone in de nieuwe EU wetten verstaan: Drones, zweefvliegtuigen, onze hobbyvliegtuigen, helikopters.

ASRkaart. Niets bijzonders, maar hij doet zijn best.

ASR kaart. Is beperkt, maar hij doet zijn best.

iMSB is een Frsky APP voor het (middels bleutooth) instellen van sensors.

Hover:

Deze app geeft KP index goed weer. Het is goed om te weten wat de kp index is, als je met een begeleider gaat vliegen met een fpvbril.

Naast het actuele weer is het verstandig om ook een ander natuurfenomeen in de gaten te houden voordat je gaat vliegen met je drone: de zonneactiviteit. Deze kan namelijk van invloed zijn op je GPS-ontvangst. De mate van verstoring als gevolg van zonneactiviteit wordt uitgedrukt middels de geomagnetische activiteitsindex, of Kp-index.

Een verstoorde GPS-ontvangst kan ertoe leiden dat je drone zijn oriëntatie kwijtraakt. Daardoor wordt de positiebepaling onnauwkeuriger, en in het ergste geval weet de drone helemaal niet meer waar deze zich bevindt. Als je op dat moment niet de volledige controle over je drone hebt, of je ziet niet welke kant deze opvliegt, kan dat resulteren in een fly-away, mogelijk met een crash tot gevolg.

Om dat te voorkomen is het handig om altijd even de mate van zonneactiviteit te checken voordat je gaat vliegen. Net zoals windkracht wordt ook de zonnewind uitgedrukt op een schaal, de Kp-index, die loopt van 0 tot en met 9. Bij een Kp van 0 tot 3 hoef je je geen zorgen te maken. Bij Kp 3-5 is er kans op verstoring van het satellietsignaal dat gebruikt wordt voor de positiebepaling.

Je kunt de huidige Kp-index onder andere zien in de gratis app Hover. Deze app toont naast de actuele weersomstandigheden ook de Kp-index. Als alle seinen op groen staan geeft de app de mededeling ‘Ready to fly’. Als het weer goed is, maar de Kp-index is te hoog, dan krijg je een ‘Caution’ te zien.

En dan is er nog een – en een upgrade naar de volle versie is maar twee euro mooie – Battery log en meer: Klik hier